Annons
X
Annons
X

Piratpartiet ställer upp i kommunval

Förutom i riksdagsvalet ställer Piratpartiet upp i kommun- och landstingsvalet nästa år, enligt beslut av partistyrelsen.

Av TT
(uppdaterad)

Beslutet tillkännages av partiledaren Rick Falkvinge på Dagens Nyheters debattsida.

”Piratpartiet har som mål att förändra lagstiftningen på en global skala för att gynna framväxten av informationssamhället, ett samhälle som präglas av mångfald och öppenhet”, skriver han.

”Piratpartiet behövs för att värna medborgarnas integritet och privatliv mot övervakningspoplulistiska och uppgiftsinsamlingsglada myndigheter, även på lokala politiska nivåer”, skriver han, och nämner som exempel kollektivtrafikens registrering av individers resande och bibliotekens krav på id-handlingar för att få söka information.

Annons
X

Partiet vill bland annat införa fri källkod i skola och förvaltning för att stärka den nationella säkerheten och öka medborgarnas möjlighet till insyn.

Men Falkvinge betonar att bara partiets ”skarpaste representanter” ska få bana väg i lokalpolitiken. Partistyrelsen kommer att ställa mycket hårda krav på de lokala organisationerna och bara tillåta att de mest kvalificerade ställer upp i lokala val.

Stockholm TT

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X