Krönika

Kristin Lundell:Pinsam brist på Stockholms menyer

Risotto, risotto, risotto – alltid detta ris som kokats i buljong och rörts ihop med ost som jag serverats under mina 17 år som vegetarian. Vi borde ha kommit längre år 2013. Tycker Kristin Lundell
Risotto, risotto, risotto – alltid detta ris som kokats i buljong och rörts ihop med ost som jag serverats under mina 17 år som vegetarian. Vi borde ha kommit längre år 2013. Tycker Kristin Lundell Foto: MATTHEW MEAD/AP
Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Klockan är åtta en onsdagskväll och i det trivsamma programmet ”Trädgårdsonsdag” på SVT2 lagar kocken Tareq Taylor hästkött. Med tanke på att hästkött varit på tapeten hela våren var upprörda rubriker väntade – men inte ett ord skrevs. Hade det inte varit för lasagneskandalen hade nog reaktionerna på ”Trädgårdsonsdags” val av kött varit större: Vi har nu bekantat oss med tanken på häst som mat. När Erik Haag, för tre år sedan, i matprogrammet ”Landet Brunsås” skulle hugga in på ett marsvin – en populär ingrediens i Peru – fick inslaget lyftas ur programmet. Protesterna från tittarna väntades bli för starka. Men det var då. Nu är nu och här steker vi häst på bästa sändningstid.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons