Annons
X
Annons
X

Piñones Arce utvisad hjälte

Pablo Piñones Arce gjorde som självaste ”Nacka” på sin tid, slog en hörna direkt i mål framför Hammarbyklacken. ”Felet” var att han bar BP-tröja. Det måste vara något fel på reglerna när man blir utvisad för att vara glad. Hemmalagets 2–1-seger sågade ändå av Hammarby.

(uppdaterad)
[object Object]
BP:s Pablo Pinones Arce tar sig fram mellan två Hammarbyspelare. Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Pablo Piñones Arce var beundransvärt lugn och sammanfattande efteråt:

– Jag gjorde inga fula gester utan var bara lycklig. Jag har gjort liknande målgest (med händerna bakom öronen) massor av gånger utan att ha blivit varnad. Jag är otroligt glad över att killarna fixar det ändå, säger BP:s nestor.

Händelsen, efter den vasst dykande 2–1-skruven i bortre burgaveln, förryckte matchen som dittills varit fylld av fart, frenesi och fantasi på Grimstas blötlagda plastgräs.

Annons
X

Pablo, redan varnad just efter paussignalen i en öppen rättegång av domaren Magnus Ahlsén, Linköping, tog glädjesprång in mot planen i en sedvanlig målgest, pekande på den egna tröjryggen. Skulle det vara osportsligt?

Men glädjen blev kortvarig för 31-åringen som gjort fem säsonger i Hammarby. Ironiskt nog bad Pablo om respekt från Bajen fans i gårdagens SvD. Den fick han, men inte från domarteamet.

Det var synd på en sån bra match där Erik Sundin tidigt 1–0-huggigt på Kennedy Bakircioglus hörna skarvad av Marcus Törnstrand och Pontus Segerström utjämnat på ett väl avvägt inlägg från Pablo Piñones Arce.

BP:s elegante Nabil Bahui svävade fram som en Sharbel Touma på vänsterkanten och var inte ensam i rödsvart att utstråla allsvensk klass.

Lille 20-årige arbetsmyran Serge-Junior Martinsson vann kopiöst med närkamper och träffade även Johannes Hopf högra stolpe med ett flackt skott.

Kennedy Bakircioglu fortsatte att spela enkelt med väl avvägda passningar i sin andra tävlingsmatch. Positionen på kanten indikerade ändå att det avgörande tempot ännu saknas.

Sista halvtimmen flyttades han in centralt, som en 10:a, i en roll som sannolikt passar honom bättre. Inte minst för att komma till skott.

Om tunnelbanans linje 19 lämnade västerort med många besvikna grönvita supportar gick det allsvenska (kval)tåget för Hammarby.

– Det här var matchen, som Gregg Berhalter sammanfattade tillställningen.

Den sansade amerikanen hade en poäng när han uttryckte tvivel om bedömningen av satsningen mot målvakten i samband med hörnor.

– Vi åkte på ett liknande mål mot Halmstad. Den fysiska satsningen mot målvakten är inte tillåten på kontinenten.

BP:s, som i går, offensivt balanserade lag går nu en tvekamp mot HBK om den allsvenska direktplatsen. Hammarby får rikta in sig på fjärde raka säsongen i näst högsta serien. En negativ svit som inte inträffat sedan 1950-talet.

Annons
Annons
X

BP:s Pablo Pinones Arce tar sig fram mellan två Hammarbyspelare.

Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X