Pig”Pig” lämnar en ljuvlig smak i munnen

Nicolas Cage med sin tryffelgris i ”Pig”.
Nicolas Cage med sin tryffelgris i ”Pig”. Foto: David Reamer

Michael Sarnoskis nya film inleds med att Nicolas Cages rollfigur blir av med sitt tryffelsvin. Det kan låta tramsigt – men tvärtom är ”Pig” en egensinnig och vacker kamp mellan ljuset och mörkret.

Under strecket
Publicerad
David Reamer
Foto: David Reamer
Annons

Den kulinariska dramathrillern ”Pig” har en så inbodd känsla att man knappt kan tro att det rör sig om en långfilmsdebut. Med tålmodigt öga för naturens långtråkiga skönhet introducerar Michael Sarnoski oss för Rob (Nicolas Cage), en sjavig och skäggig enstöring i någon av Oregons mer skogstäta delar. När hans älskade tryffelsvin kidnappas från stugan under våldsamma former tar han hjälp av Amir (Alex Wolff), en stekig snorvalp som ibland svänger förbi med sportbil för att kränga Robs tryffel till hippa restauranger.

Det omaka paret tar sig in i Portlands matosande bakficka, bland grändrökande nissar och hämndlystna krogägare. Snart börjar Amir ana att den fåordige tryffellangaren har ett förflutet i den värld som han själv så gärna vill tillhöra och där hans far är en storspelare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons