Ta genvägarna till det goda julbordet – utan mikron

Stressigt att ordna med julmaten? Det finns gott om tid – om du tar genvägen. Här tipsar SvD om några piffiga knep som gör färdigmaten läckrare.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Utgå från en förpackning inläggningssill på 5 minuter, även kallad 5-minuterssill, eller en burk matjessill. Skär hela filéer i bitar. Varva i en snygg glasburk med strimlad eller skivad morot, skivad rödlök, några krossade vit- eller kryddpepparkorn, ett par stjärnanis och häll över lagen.

Eller gör en krämig variant med 1 1/2 dl crème fraiche eller rysk yoghurt och 1/2 dl majonnäs. Smaksätt med riven vitlök, frysta eller hackade färska örter plus någon matsked fin olivolja och ett par matskedar av sillspadet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons