Phoenix-dokumentären var en bluff

Han gick från filmstjärna till knarkande rappare i dokumentären ”I'm still here”.

Nu avslöjaren regissören Casey Affleck att dokumentären om Joaquin Phoenix var en bluff.

– Jag menade inte att lura någon, säger han.

Under strecket
Publicerad
Lurade Letterman. Här Phoenix på väg till ” The Late Show with David Letterman”  11 februari förra året. Letterman sägs ha varit ovetande om bluffen.

Lurade Letterman. Här Phoenix på väg till ” The Late Show with David Letterman” 11 februari förra året. Letterman sägs ha varit ovetande om bluffen.

Foto: CHARLES SYKES/AP
Annons

Joaquin Phoenix plötsliga förvandling från hunkig firad filmstjärna till nedgången, misslyckad rappare på dekis fick många att höja ett skeptiskt ögonbryn. Men Casey Affleck, regissören bakom dokumentären ”I'm still here” har benhårt hävdat att det rör sig om en dokumentär, att han gjort ett sympatiskt och gripande porträtt av sin svåger (Affleck är gift med en av Phoenix systrar).

– Det är absolut ingen bluff (...) Joaquin har aldrig varit någon som tvekat att visa upp sina skröpligheter för mig, och vår överenskommelse var att jag skulle få total tillgång till honom och det han gjorde under sitt försök att bli rappare, hette det till exempel när TT Spektra träffade honom på Venedigfestivalen i början av september.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons