Mat & dryck

Phil’s Burger lanserar blödande vegoburgare

Den både smakar och ser ut som kött – men består egentligen av protein från plantor. Kändisägda hamburgaren Beyond Burger lanseras nu hos Phil’s Burger i Sverige.

Äntligen har hajpade Beyond Burger, världens första plantbaserade hamburgare, kommit till Sverige. Det är svenska hamburgerrestaurangen Phil’s Burger som i dagarna tagit in burgaren som ett fast inslag på menyn. Utvecklingen av den helt veganska och växtbaserade produkten står amerikanska Beyond Meat för, som under många års tid levererat köttfria alternativ till miljömedvetna matälskare. Bland företagets investerare hittar man två av miljörörelsens mest kända förespråkare – Microsoftgrundaren Bill Gates och skådespelaren Leonardo DiCaprio.

Annons

– Att äta plantbaserad mat istället för kött är en av de mest kraftfulla förändringar man kan göra för att reducera sin inverkan på klimatet, sa Leonardo DiCaprio förra året då han började investera i Beyond Meat.

Det har tagit hela tio år att utveckla hamburgaren och man har varit väldigt noga med att växtproteinet man använder ska efterlikna kött i både konsistens, färg, smak och utseende. Just därför kallas den också för den ”blödande hamburgaren” då den till och med utsöndrar något som liknar köttsaft. Den består till största del av ärtor och rödbetor men innehåller också potatisstärkelse och kokosolja för att konsistensen ska vara saftig. Den är dessutom helt fri från soja, gluten och kolesterol.

– Vi är otroligt stolta över att vara först i Sverige med Beyond Burger. På Phil’s Burger vill vi bara servera burgare på de bästa råvarorna sett till smak, kvalitet och miljö. Så självklart vill vi även kunna erbjuda våra gäster den bästa plantbaserade burgaren som finns på marknaden, säger Philip Örtegren, en av grundarna till Phil’s Burger.

Beyond Burger säljs endast på Phil’s Burger Götgatan och Stureplan till att börja med. Senare i höst kommer den expandera till deras samtliga restauranger.

Till Toppen