Aktieanalys

Jonas Jendi:Phase Holographic vinner acceptans men har långt till exit

Lunda-bolaget Phase Holographic Imaging har utvecklat ett nytt slags instrument för cellbiologisk forskning. Ledningen tror det kan bidra till viktiga forskningsgenombrott och siktar på att bli uppköpt av någon av de stora drakarna om några år. Det är inte omöjligt, men frågan är om prislappen blir stor nog relativt dagens börsvärde.

Under strecket
Publicerad

Phase huvudprodukt Holomonitor M4

Annons

Phase Holographic Imaging (PHI) har en produkt heter HoloMonitor och försäljningen är igång, om än i liten skala. Det är en spännande teknik, som möjliggör analys av levande celler, på ett sätt som är omöjligt med traditionella mikroskop. Det är också imponerande hur PHI nu har vunnit över flera ledande laboratorier som kunder. Det låter bra när Nobelpristagare väljer att använda en ny teknik i sin forskning.

Men det tar tid att etablera en ny teknik. PHI grundades 2004, produkten lanserades 2011 och aktien noterades på Aktietorget 2013. Trots detta var intäkterna under senaste kvartal blott 0,8 Mkr och bolaget förlorar fortfarande pengar. Planen är nu att nå ett positivt kassaflöde till 2018. Kassan är välfylld efter en större emission i våras. Dessutom vann bolaget nyss, tillsammans med flera ledande forskargrupper, ett anslag på ungefär 20 Mkr från EU, vilket borde hjälpa.

Annons
Annons
Annons