Pharmacia flyttar in i Ericssons lokalerBilligare i topplägen men medelhyrorna går upp

Under strecket
Publicerad
Annons

Topphyrorna för lokaler i Stockholm city fortsätter att sjunka, men för hyresgäster som omförhandlar sina gamla kontrakt innebär det inte nödvändigtvis sänkta hyror.
Ericsson kan andas ut - Pharmacia tar över före- tagets lokaler på Lindhagens-terassen i Stockholm.

Pharmacia är ett av de företag som vågar slå på stort och skriva på ett nytt hyreskontrakt trots att tiderna är lite bistra. Före sommaren räknar företaget med att flytta in i sitt nya huvudkontor på Lindhagensterassen i Stockholm. Det är Skanska som äger de två byggnaderna, men de uppfördes och uthyrdes ursprungligen till Ericsson. Totalt kommer Pharmacia att hyra 23 000 kvadratmeter av Skanska och kontraktet löper till 2006. - Vi fick nys om de här husen, och de ligger bara ett par hundra meter upp från där vi sitter nu, så vi blir kvar i samma område. Nu sitter vi utspridda i sex olika byggnader och det är för stort och bökigt. Vi behöver inte all den ytan, säger Marianne Hjertstrand, informationsdirektör Pharmacia.
Den ena fastigheten som Pharmacia nu tar över har Ericsson hyrt i två år, den andra är splirrans ny. Om ingen annan hyresgäst anmält sitt intresse för att ta över lokalerna i de två fastigheterna hade Ericsson snällt fått betala hyra i sex år framöver. Enligt Anders Kupsu, vd Skanska Fastigheter Stockholm, ligger hyresnivåerna i området generellt sett på mellan 2 300 och 2 500 kronor per kvadratmeter och år. Det hade med andra ord blivit en smäll i mångmiljonklassen för Ericsson om man inte hade lyckats hitta en ny hyresgäst.

Annons
Annons
Annons