Pettersson reste sig och räddade poäng

Den poängen var välbehövlig. Efter tre raka förluster bröts Djurgårdens negativa trend igår. Laget nådde 3-3 i Jönköping efter att ha varit utspelat av HV71 i andra perioden. - Det var skönt att vi lyckades få stopp på den här förlustbollen innan den blev för stor, sade tvåmålsskytten Timmy Pettersson till Canal+.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sett till tidigare resultat och hur matchen utvecklade sig var det Djurgården som var mest nöjt med oavgjort.
Laget kom till Jönköping med tre raka förluster. De två senaste var extra tunga uddamålsförluster där djurgårdarna kämpat sig in i matcherna men inte riktigt nått ända fram. Det gjorde de i går och de kunde rentav ha vunnit matchen.

- Vi borde ha avgjort i förlängningen, sade Dif-tränaren Hans Särkijärvi.
Efter en trevande och tempofattig period där Jari Kauppila gav HV ledningen med 1-0 efter 16.22 tog hemmalaget tag i händelserna i andra perioden. Timmy Pettersson kvitterade visserligen efter 4.34 men resten av perioden var det kraftig småländsk dominans samtidigt som Djurgårdens försvarsspel sviktade.
Efter 7.37 styrde Mika Hannula in ett skott från Johan Åkerman och efter 16.59 gjorde Jari Kauppila sitt andra mål då han förvaltade ett långpass från Johan Åkerman. 3-1 och en till synes säker hemmaledning inför sista perioden.

Annons
Annons
Annons