Petra gjorde allt för det perfekta bröllopet

Augusti är numera bröllopsbestyrens högsäsong. Och dagens brudpar sparar varken möda eller pengar för att få till sitt högst personliga bröllop. Petra Kahn trodde att hon skulle stressa sig sjuk fram till vigseln.
– Jag ville vara lyckligast i hela mitt liv just den dagen. Det är svårt att pricka in!

Under strecket
Publicerad
Augusti är den populäraste bröllopsmånaden, men Petra Kahn och Martin Nord gick mot strömmen och gifte sig i februari. Petra hade ingen brudbukett, det tyckte hon var skönt för då fick hon känna sig en smula rebellisk.

Augusti är den populäraste bröllopsmånaden, men Petra Kahn och Martin Nord gick mot strömmen och gifte sig i februari. Petra hade ingen brudbukett, det tyckte hon var skönt för då fick hon känna sig en smula rebellisk.

Annons

Förr var brudparen unga och gifte sig gärna i hänryckningens tid. I dag är paren fullmogna och skrider till altaret i skördemånaden, ofta efter år av planering. I lördags var det extra många som gifte sig – den första lördagen i augusti är den populäraste dagen på hela året för bröllop.
Trenden är att bröllopet ska spegla brudparet, ingen möda och inga kronor sparas på detaljerna.
Petra Kahn, 31 år, är mer än nöjd med sitt bröllop, men har i efterhand funderat över om hon inte stressade upp sig väl mycket i sina ansträngningar att få ett riktigt personligt bröllop.

När Martin friade på nyårsafton var Petra 25 år och de hade varit tillsammans ett och ett halvt år. Hon blev glad, men överrumplad. De bestämde att Petra skulle köpa ringarna och fria nästa gång. Det gjorde hon ett halvår senare.
– Jag ville vara med i processen. Det kändes jämlikt att båda två friade. Däremot tyckte jag att det var ganska skönt att han frågade först, där är jag nog lika fångad i gamla föreställningar som alla andra, säger Petra Kahn.
Bröllopet fick vänta ett par år, först ville de resa. När de kom hem efter tre månader i Asien började planerandet.
För Petra var det viktigt att inte uppfylla den stereotypa bilden av ”den vackra bruden” på sitt bröllop.
– Ska man vara den moderna feministiska kvinnan blir det så jäkla komplicerat, man vill ju så klart inte vara ful på sitt bröllop.
Petra ville inte heller vara ”den där som ska vara så speciell jämt”.
– Det var jättesvårt att få ihop! Jag ville vara som alla andra, men samtidigt vara mig själv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons