Peter Lindgren snuvad på Wedinspost

Wedins ordförande Peter Lindgren har inte någon rättighet att köpa tillbaka den jättepost Wedinsaktier han sålde före jul. Det slår Stockholmsbörsen fast. Därmed blir Carnegie och Andra AP-fonden tillsammans med Östersjöstiftelsen de största ägarna på bolagsstämman inom kort.

Under strecket
Publicerad
Annons

Peter Lindgren lyckades dribbla bort nästa alla - affärstidningarna, nyhetsbyråer, storägare, styrelseledamöter, ja till och med Wedins vd. Samtliga tolkade affären i december där han sålde lejonparten av sitt innehav i skokedjan till investmentbanken Carnegie som ett nollsummespel. Peter Lindgren ansågs bolla Wedinsaktier fram och tillbaka med sig själv för att få skattemässiga fördelar inför årsskiftet. Huvudpersonen själv gjorde inget för att räta ut missförståndet.
Men nu uttalar sig Stockholmsbörsen för första gången om affären. Och de tvekar inte.

- Det har kommit två flaggningsmeddelanden. Ett där Peter Lindgren berättar att han har sålt aktier motsvarande 17 procent i Wedins. Ett annat där Carnegie meddelar att man har köpt de aktierna. Det är det som gäller, säger Torsten Örtengren, chef för notering och bolagsövervakning på Stockholmsbörsen.

Annons
Annons
Annons