Peter Eriksson: Kungen borde själv utreda

Avslöjandena om kungens eventuella vetskap om Anders Lettströms kontakter med kriminella får politiker i konstitutionsutskottet att reagera.

– Grunden för att monarkin ska vara kvar bygger på att det finns ett förtroende hos folket. Det här kan bidra till att det förtroendet urholkas, säger Peter Eriksson (MP), ordförande i riksdagens konstitutionsutskott (KU) som tycker att kungen själv borde initiera en utredning om skandalerna.

Under strecket
Publicerad
Annons

På onsdag kommer en ökad demokratisk insyn i kungahusets ekonomi debatteras i riksdagen. ”Ju mer transparens, desto bättre för medborgarna”, har Sven-Erik Österberg, Socialdemokraternas gruppledare i KU, sagt och fick majoritetens stöd i utskottet.

Aftonbladet har de senaste två dagarna kommit med nya avslöjanden om hur kungens barndomsvän ska ha kontaktat kriminella och sedan informerat statschefen om förhandlingarna. Aftonbladet kunde dessutom visa upp fakturan som kungens vänner ska ha betalat för att dementera de uppgifter som finns i boken Den motvillige monarken.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons