Annons
X
Annons
X

Peru på egen hand

Vi är ett par som ska åka till Chile i november. Vi skulle gärna besöka Peru och Argentina också. Vi vill åka på egen hand men kanske få hjälp med utflyktsmål i Peru. Känner du till om det finns resor där man får göra ett antal stopp som man själv bestämmer? Det är ju väldigt dyrt så fort man väljer enkelresa jämfört med tur och retur mellan olika mål. Vi skulle vilja vara borta 4-5 veckor. Tacksam för tips. / Ethel

Machu Picchu utanför Cuzco i Peru.
Machu Picchu utanför Cuzco i Peru. Foto: KAREL NAVARRO/AP

Flygpass kan kanske vara lösningen för er. Det chilenska flygbolaget LAN erbjuder olika typer av flygpass som är giltigt för resor från exempelvis Chile till Peru och Argentina. En del av dessa kan enbart bokas utanför Sydamerika. Priset är avhängigt på antal stopp och beroende på vilket flygbolag ni reser med till Sydamerika. Hör med er resebyrå!

Buss är överlag tidsödande, men kan i åtminstone ett fall vara ett intressant alternativ: den spektakulära och åtta timmar långa färden tvärs över Anderna från chilenska Puerto Montt till argentinska Bariloche tillhör bokstavligen kontinentens höjdpunkter.

Så till sevärt i Peru. Staden Cuzco på 3400 meters höjd och med rötter som inkaväldets hjärta, är vackert med fint torg och spännande folkliv. Med utgångspunkt från Cuzco är det möjligt att vandra inkaleden till legendomspunna Machu Picchu (bokas lång tid i förväg).

Annons
X

Colca Canyon, nära Arequipa, överträffar Grand Canyon och är en plats där kondorer ofta svävar vid Cruz del Condor. De märkliga Nazcalinjerna, som i sin storhet blir tydligast från luften, tillhör också nationens stora sevärdheter, liksom Amazonasdjungeln kring nationalparken Manu. I sydöst, på gränsen mot Bolivia, möter den högt belägna Titicacasjön. För tips på olika researrangörer i Peru, se webbtipsen nedan.

LAN. Chilenska flygbolaget LAN.

Cruce Andino. Om bussresan tvärs över Anderna.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Independent travelguide to Peru. Sevärt i Peru plus tips på lokala researrangörer.

  The Machu Picchu Gateway. Mer restips om Peru, bland annat inkaleden.

  Peru. Perus turistbyrås officiella sajt till landet. Snyggt förpackad!

  South American Explores Club. Mer matnyttig reseinfo om Sydamerikas länder.

  Sök resor destination.se reseexperten@svd.se mailto:reseexperten@svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Machu Picchu utanför Cuzco i Peru.

  Foto: KAREL NAVARRO/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X