Annons
X
Annons
X

Persson i blåsväder tidigare

När Kent Persson ersatte Sofia Arkelsten som partisekreterare i april i år sågs det som en nysatsning inför valet 2014. Men precis som Arkelsten har Persson hamnat i blåsväder flera gånger – för saker han gjort både före och efter utnämningen till partisekreterare.

”Nja, det har vi inte alls gjort”

Kent Persson förnekade i en intervju i Studio Ett i Sveriges Radio den 4 juni att Moderaterna använde ordet ”massarbetslöshet” inför valet 2006, trots att det var ett av de viktigaste inslagen i Moderaternas kritik mot den dåvarande socialdemokratiska regeringen. 2006 låg arbetslösheten på drygt sex procent – i april i år var den uppe i 7,8 procent.

”Det är framtidsinriktat, fördjupar vår syn på jobb, välfärd och miljö samtidigt som det lyfter fram en modern frihetssyn”

Annons
X

Kent Persson satt med i den arbetsgrupp som tog fram Moderaternas kritiserade idéprogram och hyllade det på sin blogg under partistämman förra hösten. Idéprogrammet ger sken av att partiet alltid kämpat för lika rösträtt – trots att dess föregångare var starka motståndare till att kvinnor skulle få rösta.

”Han har deklarerat att han tar avstånd från Sverigedemokraterna och då måste vi ju tro på det”

Som lokalpolitiker i Örebro fick Kent Persson hård kritik när Moderaterna och den blågröna oppositionen förra året ingick ett lokalt valtekniskt samarbete med den avhoppade Sverigedemokraten David Kronlid. Genom samarbetet fick Kronlid plats i barn- och utbildningsnämnden – något som Kent Persson i en intervju med ETC Örebro förklarade med att man ville spärra Sverigedemokraterna.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X