Annons

Persson förnekar plan på ny regering

Alla statsråden gör ett bra jobb och det finns inga som helst planer på att ombilda regeringen. Det försäkrade statsminister Göran Persson vid en pressträff efter ett torgmöte i Farsta centrum i går.

Under strecket
Publicerad

Uppgifter i vissa medier om att vice statsminister Margareta Winberg och biståndsminister Jan O Karlsson skulle lämna regeringen strax efter EMU-omröstningen avfärdade Göran Persson som ren ryktesspridning. Samarbetet med Winberg betecknade han som utmärkt och Jan O Karlssons möjligheter att arbeta vidare med sina uppgifter ”är stora”. - Att jag skulle spekulera i att vissa statsråd ska lämna regeringen gör jag inte. Det vore ett stort misstag. Jag har ingen anledning att sitta här och säga att jag ska byta ut någon minister.

Däremot underströk statsministern att det alltid kan bli regeringsombildningar i framtiden. - Vi är ändå en grupp på 20 personer och situationen kan förändras, men när vet man inte. Att ombilda regeringen efter den 14 september är ingen orimlig tanke oavsett vad resultatet blir i folkomröstningen. Men i går ville Göran Persson alltså inte peka ut några ministrar som sitter löst. Samtidigt verkade han inte alltför störd över att det uppstått ”avgångsrykten” kring vissa av ministrarna.

Annons
Annons
Annons