undefined
Hälsa

Personliga tränaren: ”Fem vanligaste myterna om träning”

PT:n Marcus Sühr spräcker hål på de vanligaste myterna om träning och kost. Har du gått på dem?

Vågen visar dina resultat
– Vågen är otroligt opålitlig – det gör skillnad om du väger dig på morgonen eller kvällen, om du har druckit vatten eller inte, och så vidare. De viktigaste resultaten ser och känner du. Ett kilo muskler väger lika mycket som ett kilo fett, men det tar mindre plats.

Annons
X

Du kan punktförbränna fett
– Många som kommer till mig pekar till exempel på magen och säger att de vill bli av med just det fettet, men det fungerar inte. Kroppen bestämmer själv var du lägger på dig fett och var du förlorar när du tränar. Det spelar ingen roll hur många situps du gör – sexpacket kommer inte börja synas förrän du också ägnar dig åt fettförbrännande träning.

“No pain, no gain"
– Detta talesätt gör mig så irriterad. Om det gör ont så är det kroppens sätt att säga ifrån och då ska du lyssna på det. Det kan vara väldigt skadligt att ägna sig åt påfrestande träning som sliter på kroppen istället för att träna lugnt och effektivt. Målet är att göra så lite som möjligt för det bästa resultatet som möjligt. Träning ska vara hälsosamt.

Du blir större av att lyfta vikter
– Speciellt kvinnor kan ibland vara rädda för att börja lyfta vikter eller styrketräna, eftersom de tror att de ska bli större och "biffigare", men man blir inte en bodybuilder över en natt. Det är som att inte vilja köra bil för att man är rädd för att råka bli Formel 1-förare. Styrketräning ger dig tvärtom snygga konturer och bättre hållning.

Hård träning vinner över dålig kost
– Det spelar ingen roll hur mycket du tränar om du inte äter rätt. Däremot är det många som motiveras till en bättre diet i och med att de börjar träna – de känner sig inte lika sugna på att stoppa i sig godis när de vet hur lång tid det tar att förbränna de kalorierna.

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen