Annons

Personliga biljetter på matcherna kan stävja våld

Strategin för att stoppa fotbollsvåldet har uppenbarligen inte varit tillräcklig. Nu är det dags att ta i med hårdhandskarna. Vi bör överväga att göra biljetter personliga och införa obligatoriska fingeravtryck för risksektionerna på läktarna, för att lättare kunna identifiera våldsverkarna. Det skriver tre företrädare för Folkpartiet.

Publicerad

Än en gång tvingades vi i tisdags att bevittna när en allsvensk match förstördes av några få våldsverkare. Inte nog med att bengaliska eldar sken på läktarna, knallskott kastades också på HIF-målvakten och en våldsverkare attackerade även målvakten. Det är så tragiskt. Att några få kan förstöra så mycket för oss alla oss som älskar fotboll.

Det är givetvis inte rimligt att dessa individer som begår brott ska få förstöra för alla andra. Supporterkulturen kan när den sätter fotbollen i första rummet vara en fantastisk inramning på en lika bra fotbollsmatch och den kulturen ska vi värna. Det är mot de våldsverkare som förstör fotbollen som vi ska ta krafttag.

Supportrar bränner bengaliska eldar på läktaren, tvingar spelarna av planen och fördröjer starten av tisdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö FF och Helsingborgs IF på Swedbank Stadion i Malmö.

Foto: ANDREAS HILLERGREN/SCANPIX Bild 1 av 5
Foto: SCANPIX Bild 2 av 5
Foto: SCANPIX Bild 3 av 5

Domare Stefan Johannesson blåser av matchen efter att en Malmö-supporter gett sig på Helsingborgs målvakt Pär Hansson.

Foto: ANDREAS HILLERGREN / SCANPIX Bild 4 av 5

Polisen bär iväg med den supporter som attackerat Hif:s målvakt.

Foto: ANDREAS HILLERGREN / SCANPIX Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons
Annons