Annons

Personbilar ska ha utlöst masskrock

Skånepolisen söker nu efter två okända personbilar som misstänks ha utlöst masskrocken på Tranarpsbron i Skåne, där en person dödades. Samtidigt misstänks elva lastbilschaufförer för brott. Detta skriver Sydsvenskan.

Under strecket
Publicerad

Stor seriekrock på E4:an i Skåne.

Foto: SCANPIXBild 1 av 10

Elva lastbilschaufförer ska ha kört för fort när olyckan inträffade, enligt polisen.

Foto: SCANPIXBild 2 av 10

Två dagar olyckan kunde trafiken på Tranarpsbron släppas på igen, men flera av skadorna på bron kan inte lagas vintertid. Därför är körfälten smalare än vanligt och hastigheten sänks till 70 kilometer i timmen.

Foto: SCANPIXBild 3 av 10

Dagen efter den våldsamma masskrocken på Tranarpsbron. Upprensningsarbetet pågår för fullt, men mycket arbete återstår innan E4 kan kan öppnas igen.

Foto: SCANPIXBild 4 av 10

Stor trafikolycka vid Tranarpsbron utanför Klippan.

Foto: SCANPIXBild 5 av 10

Ett stort antal räddningsfordon deltog i räddningsinsatsen på Tranarpsbron på E4.

Foto: BJÖRN LINDGRENBild 6 av 10

E4 har ännu inte öppnat efter masskrocken.

Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIXBild 7 av 10
Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIXBild 8 av 10
Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIXBild 9 av 10
Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIXBild 10 av 10

Enligt Arne Davidsson, processledare för trafikutredningen vid trafikpolisen i Skåne, ska samtliga elva lastbilschaufförer ha kört för fort. De körde alla i 70-90 kilometer i timmen i tät dimma och halka, när en hastighet på 30 kilometer i timmen varit lämplig. Det måste bedömas som vårdslöshet i trafik, säger han till Sydsvenskan.

De två okända personbilsförarna är inte misstänkta för något brott men polisen vill ändå komma i kontakt med dem. Enligt uppgift ska de ha stått stilla på körbanan i vänster körriktning på bron efter en incident. Det var därför den första lastbilen fick bromsa och därefter började sladda. När olyckan sedan var ett faktum så var de två personbilarna borta, säger Arne Davidsson till Sydsvenskan.

Annons
Annons
Annons