Annons
X
Annons
X

Persbrandt lämnar Hamilton

På fredag har den andra Hamilton-filmen med Mikael Persbrandt i huvudrollen premiär. Men det är fortfarande oklart när den tredje ska spelas in och någon fortsättning om superagenten blir det inte.

– Inte för min del, då får någon annan ta vid i så fall, säger Mikael Persbrandt.

Av Spektra, TT
Mikael Persbrandt.
Mikael Persbrandt. Foto: SCANPIX

Den andra filmen om Jan Guillous Carl Hamilton, tolkad av Mikael Persbrandt, handlar om hur Hamiltons guddotter kidnappas av muslimska extremister och hur han beger sig iväg på en riskabel räddningsaktion.

Det blir snabbt mörkt och våldsamt. På det sörmländska slottet Engsholm skiner däremot solen när Mikael Persbrandt, Frida Hallgren, Jan Guillou och de andra inblandade i ”Hamilton 2 - men inte om det gäller din dotter” samlats för att möta pressen.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Ett litet moln på himlen kan möjligen vara de recensioner som hittills dykt upp men Jan Guillou säger att han tycker att den nya filmen är likadan som den första men att ”handlingen är mer spektakulär, så lösningarna har blivit lite billigare”.

  Annons
  X

  På slottet, som ska föreställa Hamiltons hem, spelades flera scener in till filmen, bland annat en där agenten boxas på några säckar.

  – Micke tyckte det var lite klyschigt men jag ville ha det så, säger regissören Tobias Falk.

  Fysisk träning har onekligen stått i fokus när det gäller den här filmserien. Mikael Persbrandts ”superkropp” blev ett begrepp redan inför den första filmen och på frågan om det är svårt att bibehålla den skrattar Mikael Persbrandt.

  – Ni är för roliga i pressen alltså. Men visst, det har gått alldeles utmärkt. Jag tränar inte tio pass i veckan längre, men kanske sex. Det är inte svårt för mig, jag tycker det är kul. Det är också den typ av förberedelse som krävs för en film som den här och jag tycker att jag har ett ansvar mot publiken att göra det rätt.

  Den förra Hamilton-filmen har setts på bio av över 500 000 och suget tycks hålla i sig även på dvd. Premiärdatumet för film nummer tre i serien är satt till 30 augusti 2013 men manuset är inte klart och ingen regissör är offentliggjord.

  – Sedan ska vi hitta en inspelningsperiod också och jag är rätt uppbokad. Men vi måste göra den nästa år, säger Mikael Persbrandt.

  Tobias Falk tror att det finns ett stort intresse för ännu fler filmer om Hamilton. Men för Mikael Persbrandts del tar äventyret slut efter nästa.

  – Det får räcka. Då får någon annan göra den rollen, den går ju i arv. Jag får lämna honom vidare.

  Mörkö TT Spektra

  Annons
  Annons
  X

  Mikael Persbrandt.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X