Annons

Pérez tipsar om sex matglada viner

Röd elegans till julskinkan, det perfekta pizzavinet och rusfri riesling till nyårets goda skaldjur. Linda Pérez har plockat fram sex lika goda som matvänliga viner.

Publicerad
Bild 1 av 1

1 / 6

Leitz Eins Zwei Zero 2016

Tyskland
nr 11901, 69 kr, alkoholfritt vitt

Betyg: 4 av 6

Rusfri riesling och mitt absolut godaste råd vad gäller alkoholfritt vin. Lysande till såväl tilltugg som till fräscha rätter på fisk och skaldjur.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 6

Georg Breuer Terra Montosa Riesling 2014

Tyskland, Rheingau
nr 5818, 229 kr, vitt krispigt & nyanserat

Betyg: 5 av 6

Torr, fruktig, läckert och lätt utvecklad riesling. Lika härlig till korv och surkål som till en mustig fisk och skaldjursgryta.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 6

Côtes du Jura 2016

Frankrike, Jura
nr 2327, 154 kr, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Ljuvlig vin från Jura i form av rund, nyanserad chardonnay med frisk syra. Gott till fisk och skaldjur - gärna med smöriga inslag eller till en bit Comté.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 6

Côte de Brouilly l'Héronde 2017

Frankrike, Beaujolais
nr 90469, 179 kr, rött mjukt & bärigt

Betyg: 5 av 6

Läskande bärigt med örtig ton och frisk syra. Det här till julskinkan eller till kycklingen som östs i smör, örter och vitlök…

Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 6

Elio Grasso Barbera d´Alba Vigna Martina 2016

Italien, Piemonte
nr 74330, 349 kr (bs), rött stramt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Läckert, rödbärigt och stilrent med ljuva toner av viol, röda bär och tobak. Perfekt till pizzan, till den krämiga pastan eller den goda köttbiten.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

6 / 6

Geoff Merrill 2010

Australien, South Australia
nr 6285, 199 kr, rött, smakrikt & nyanserat

Betyg: 5 av 6

Mörkfruktigt med lika tydliga som finstämda fat och typisk ton av eukalyptus. Perfekt till revbensspjäll och andra rejäla kötträtter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons