”Gyllene Tider kan sälja hundrafemtiotusen konsertbiljetter på en dag och det gör vi nog eftersom det finns en längtan efter just den där gemensamma nämnaren i musiken. Man går ju på Bruce Springsteen för att förenas med likasinnade”, säger Per Gessle, som nyss fyllt 60 år.
”Gyllene Tider kan sälja hundrafemtiotusen konsertbiljetter på en dag och det gör vi nog eftersom det finns en längtan efter just den där gemensamma nämnaren i musiken. Man går ju på Bruce Springsteen för att förenas med likasinnade”, säger Per Gessle, som nyss fyllt 60 år. Foto: Staffan Löwstedt

”Per Gessle, hur är det att vara så oerhört gammal?”

För första gången har Per Gessle släppt en journalist över tröskeln till etagevåningen på Strandvägen. Genom rockhistoriska ombud som Tom Jones, David Bowie och Engelbert Humperdinck pratar Andres Lokko och den nyblivna 60-åringen om sig själva och åldrandets faser.

Publicerad

Jag är djupt försjunken i tankar medan jag pulsar genom slasket på en av Stockholms dyraste gator. Det är lika brungrått på Östermalm som vid Gullmarsplan.

Skälet är att jag är på väg hem till Per Gessle och en insikt jag fick bara häromdagen. Insikt kanske är att ta i men jag hade bara inte tänkt på det förrän just innan jag ska träffa Per Gessle: i år har jag skrivit professionellt om popmusik i trettio år. Själva jubiléet infaller inte idag, men tveklöst den här månaden, kanske faktiskt just den här veckan.