Annons

Per Ankersjö redo att offra människors hälsa

Den fria marknaden är satt ur spel för de 300 000 alkoholberoende människor som finns i vårt land, skriver artikelförfattaren.
Den fria marknaden är satt ur spel för de 300 000 alkoholberoende människor som finns i vårt land, skriver artikelförfattaren. Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
Under strecket
Publicerad

En människa med ett alkoholberoende är inte en fri konsument. Med 300 000 alkoholberoende människor i vårt land är den fria marknaden därför satt ur spel för dessa människor. Per Ankersjö, ordförande i Stockholmscentern, anser (Brännpunkt 30/5) att dessa människor alltid får tag på alkohol ändå, oavsett vilka restriktioner samhället har på alkoholområdet. Det är inte bara felaktigt. Det är en cynisk människosyn bakom Per Ankersjös underförstådda påstående: De får skylla sig själva!

Det är ännu mer cyniskt mot alla de tusentals barn som lever i hem, där ena eller båda föräldrarna är alkoholberoende. Deras barndom och levnadsbetingelser är inte människovärdiga. Men Per Ankersjö bryr sig inte bara han får behålla sin fria tillgång till alkohol.

Annons
Annons
Annons