Annons

Pengar till traumabehandling för vårdanställda

Personal inom vård och omsorg ska kunna får kris- och traumabehandling. Det hoppas i alla fall regeringen och samarbetspartierna som nu anslår 500 miljoner kronor för sådana behandlingar under hösten. På bilden intensivvård av en covid-patient på Södertälje sjukhus tidigare i år.
Personal inom vård och omsorg ska kunna får kris- och traumabehandling. Det hoppas i alla fall regeringen och samarbetspartierna som nu anslår 500 miljoner kronor för sådana behandlingar under hösten. På bilden intensivvård av en covid-patient på Södertälje sjukhus tidigare i år. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Regeringen och samarbetspartierna anslår en halv miljard kronor som ska användas till kris- och traumaterapi för anställda inom vård och omsorg. Pengarna sätts av i en extra ändringsbudget för hösten, uppger TV4 Nyheterna.

– De läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som gjort en heroisk insats under våren, de har gjort det med stolthet, men i dag är det fler och fler som drabbas av psykisk ohälsa, säger Anders W Jonsson, vide ordförande i Centerpartiet, till nyhetskanalen.

Annons
Annons
Annons