Pengar till högskolor som tar in invandrare

Ge mer pengar till högskolor som tar in studenter med arbetarbakgrund eller utländsk bakgrund. Det föreslår den statliga Rekryteringsdelegationen.

Under strecket
Publicerad
Annons

I tre år har Rekryteringsdelegationen hållit på med olika projekt för att minska den sociala snedrekryteringen till högskolan. Målet är att en större andel ungdomar med arbetarbakgrund ska plugga vidare på högskola eller universitet.
I går avslutades delegationens arbete med en konferens på Kungliga tekniska högskolan, KTH, i Stockholm. Delegationen lämnade också över sin slutrapport till regeringen med förslag på hur rekryteringen till högskolan ska fortsätta att breddas. En idé är att ersättningen till högskolorna ska vara högre om de tar in studenter med låga gymnasiebetyg.

– Man måste styra en del av de resurser som ges till universitet och högskolor i dag för att bredda rekryteringen, säger delegationens ordförande, Stockholms skolborgarråd Erik Nilsson (s).
Han vill även skapa en särskild myndighet som ska ta ansvar för att utveckla högskolan. En uppgift för en sådan myndighet skulle bli att se till att undervisningen på högskolan blir bättre och får högre status.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons