Pengar på banken ingen självklarhet

Att pengar finns på banken är inte längre en självklarhet. Allt fler bankkontor slutar hantera kontanter. Och bankerna bekräftar nu att utvecklingen kommer att fortsätta. Siv Johansson, 73 år, är en av många bankkunder som fick svårt att få ut kontanter från sin bank, och hon oroas av utvecklingen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
BJÖRN LARSSON ASK
Foto: BJÖRN LARSSON ASK
Annons

– Jag trodde det var det som gällde för banker: att de skulle ha pengar, men de har ju inga pengar längre utan de hänvisar till bankomat, säger bankkunden Siv Johansson. Hon lyckades inte få ut pengar på SEB på Odengatan, utan blev hänvisad till en bankomat, och när hon kom hem till Vallentuna frågade hon inne på Swedbank om de hade kontanter. Svaret blev ja, men att kontoret skulle sluta med kontanthantering från och med årsskiftet.

– Jag tänker på alla andra gamla. Jag kan fortfarande hålla koll på knapparna och koden, men tänk på de som är något mer förvirrade och ska stå där och trycka själva på en automat. Det är inte så himla lätt. Lyser solen och har du lite svag syn ser man absolut ingenting. Det är väldigt svårt. Ska vi leva i ett helt kontantlöst samhälle, frågar hon sig.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons