X
Annons
X
Recension

Ma ma Penélope Cruz bäst i cancerdrama som inte tänder till

Trots swingersklubbar och smörsjungande gynekologer hade ”Ma ma” behövt en släng av Pedro Almodóvars magi. Men Penélope Cruz övertygar i huvudrollen.

Luis Tosar och Penélope Cruz. Foto: Nonstop entertainment
Läs mer om Biohösten 2016

Efter en bild på en flicka i ett snötäckt landskap är det första vi ser en manshand som klämmer på Penélope Cruz nakna bröst. Det är något av en chock. Men det handlar inte om erotik utan om palpering. Magda som Cruz rollperson heter har en knöl i bröstet som visar sig vara cancer. Magda är lärare som kommer att bli av med jobbet efter semestern och ensamstående mamma till en 10-årig pojke, maken har lämnat dem för en annan kvinna. Filmen utspelar sig vagt mot bakgrund av den ekonomiska krisen och fotbolls-EM 2012, som Spanien vann.

Först har Magda svårt att ta beskedet på allvar, men snart går det upp för henne att hon fått en dödlig diagnos mitt i livet. Och hon börjar sätta en plan i verket för att skapa en fortsättning när hon själv är borta. Vid sin sida har hon två män, gynekologen Julián och fotbollstränaren och talangscouten Arturo.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X