X
Annons
X

Pendelbåtar kan lösa proppar

Pendelbåtar skulle ge snabba genvägar för arbetspendlande stockholmare som i dag åker omvägar med buss, tunnelbana och pendeltåg. Ett förlegat tankesätt styr trafikpolitiken i dag, skriver Stig Nyman, Michael Stjernström och Karl Henriksson (KD).

Stockholm behöver ett helt nytt tänk när det gäller hur människor ska pendla till och från sina jobb. Det förlegade tankesätt som ligger bakom många beslut kring trafiken i dag kommer att straffa sig om vi inte inser att framtiden innebär många innovationer som, om de tas i bruk, kommer att underlätta vardagen för miljoner människor i Mälardalen.

En del av lösningen på de trafikproblem som Stockholms läns trafikansvariga sliter sitt hår över heter pendelbåtar. Det är djupt beklagligt att den utredning som i våras hade möjligheten att ta fram förslag på pendelbåtslinjer satt så fast i gamla rännor att utredarna inte förmådde blicka bortom långsamgående fartyg och andra komplikationer som enligt dokumentet gjorde att samhällsnyttan med båtpendlandet försvann.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X