Annons

”Pedagogiken haltar hos dagmammor”

Kadir Kasirga (S).
Kadir Kasirga (S). Foto: Louise Helmfrid

Kristdemokraternas förslag inom barnomsorgen förstärker segregation och utanförskap. Barn som har behov av små grupper måste istället få det behovet mött inom förskolan, skriver Kadir Kasirga (S), oppositionsborgarråd i Stockholm, i en replik.

Under strecket
Publicerad

Det är mycket välkommet att regeringen har tagit tag i frågan om dagmammor och barnomsorg och gjort en ordentlig utredning om hur kvaliteten och likvärdigheten kan stärkas. För att alla barn ska ha likvärdiga förutsättningar när de börjar förskoleklass måste kvalitetskraven på den befintliga pedagogiska omsorgen skärpas och nyetableringar stoppas. 

Att Kristdemokraternas Christian Carlsson på SvD Debatt 8/10 ställer sig negativ till detta är knappast förvånande. Partiet vill istället återinföra vårdnadsbidraget under namnet barnomsorgspeng och familjedagshemsgaranti. Det är inte första gången Kristdemokraterna kommer med förslag som förstärker segregationen och utanförskapet under parollen att familjen ska värnas. Vi har sett hur deras konservativa familje- och utbildningspolitik skapat kvinnofällor där ojämställdheten ökar och kvinnor i förorten fastnar i hemmet.

Annons
Annons
Annons