Annons
X
Annons
X

”Påverkar partiet negativt”

Stig-Björn Ljunggren, S-märkt statsvetare, säger att Juholts ”missöde” med hyresbidraget från riksdagen påverkar både honom och partiet negativt. Bilden av Juholt har fått sig ytterligare en törn och det kan bli svårare för honom att ses som en person som kandiderar om statsministerposten.

Juholt ska ha fått intern kritik i ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott, VU, idag.

Foto: SCANPIX

Stig-Björn Ljunggren säger att det inträffade bidrar till en negativ bild av Juholt, som redan fått sig en törn av politiskt schabbel och hans sambos bedrägeridom.

– Det är första gången han fipplat med räkningarna. Det blir en mer komplett problembild, säger Stig-Björn Ljunggren.

– Det läggs vid sidan om en del andra missöden. Det gör att den negativa bilden får ytterligare en dimension.

Annons
X

Stig-Björn Ljunggren tror ändå att de som stött Håkan Juholt inom partiet fortsätter att sluta upp bakom honom och att en bild av att han och partiet är förföljda av media kan stärkas.

Samtidigt går det inte att sticka under stol med att den första tiden som partiledare, då han haft chansen att göra intryck, inte har blivit så lyckad, enligt Ljunggren.

– Det som händer nu är en imageöverföring, att hans hantering av de här ersättningarna väcker minnen, det drar in hans sambo igen och knyter band tillbaka till Mona Sahlin, säger Stig-Björn Ljunggren och syftar på Tobleroneaffären.

Svt:s Aktuellts politiske reporter och kommentator Margit Silberstein twittrade idag att Juholt fått ta emot kritik under mötet med VU. ”Mycket kritik mot Juholt idag på krisartat VU-mötet. Många besvikna på partiledaren.”, skriver hon.

Däremot tror Stig-Björn Ljunggren inte att schabblet med hyran försvårar för Håkan Juholt som partiledare. Däremot kan det påverka bilden av honom som statsministerkandidat.

– Han är en väldigt spontan människa, det är också hans fördel. Han en rookie och har inte fullt ut förstått vad det innebär att vara statsminister och partiledare, han skjuter lite från höften.

Vad tror du att väljarna säger?

– I den mån de reflekterar så är det väl att de tycker att de (politikerna) bara roffar åt sig.

Annons
Annons
X
Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X