Paula Bieler avslöjar mer om avhoppet

Paula Bieler, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, berättar nu mer om anledningarna till avhoppet i SVT:s program Politikerbyrån. Arkivbild.
Paula Bieler, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, berättar nu mer om anledningarna till avhoppet i SVT:s program Politikerbyrån. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Förvåningen var stor när Paula Bieler, länge en av Sverigedemokraternas mest framträdande profiler, valde att hoppa av partiet.

Nu avslöjar hon att SD:s vilja att ingå i ett konservativt block var en av anledningarna som fick henne att lämna partiet.

Under strecket
Hanna Schück/TT
Publicerad
Annons

När Paula Bieler lämnade riksdagen och alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan var förklaringen att hon ”gått i otakt med partiet”. Nu, ett drygt år senare, berättar hon för SVT:s program "Politikbyrån" att hon motsatte sig ett konservativt block och att hon var en av kritikerna inom partiet på högerkanten.

– Jag var inte bekväm med att det så tydligt blev ett M-KD-SD-block, eventuellt då med Liberalerna. Jag har inget emot att samarbeta med dem men att sudda ut skillnaderna mellan partier..., säger hon till SVT och fortsätter:

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons