Patient tog sitt liv – avdelning får kritik

En låst allmänpsykiatrisk avdelning i Malmö får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för bristande tillsyn av en patient, som begick självmord på sitt rum när han lämnades utan tillsyn i en och en halv timme. Arkivbild.
En låst allmänpsykiatrisk avdelning i Malmö får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för bristande tillsyn av en patient, som begick självmord på sitt rum när han lämnades utan tillsyn i en och en halv timme. Arkivbild. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

En allmänpsykiatrisk avdelning i Malmö får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) sedan en patient begått självmord. Trots att mannen tidigare försökt skada sig själv med glasbitar lämnades han ensam på sitt rum på den låsta avdelningen i en och en halv timme. Under denna tidsperiod tog han sitt liv. Närstående till mannen fick beskedet om hans dödsfall via ett telefonsamtal, rapporterar SVT Skåne.

Under strecket
Publicerad
Annons

IVO kritiserar avdelningen för att det inte hölls en mer aktiv tillsyn och tycker att det är anmärkningsvärt att anhöriga fick beskedet om dödsfallet via telefon.

Händelsen inträffade i maj förra året och IVO har tidigare kritiserat avdelningen för ett antal självmord som skett under 2013 och 2014, uppger SVT. Avdelningen ska efter händelsen ha infört en tätare tillsyn av patienter och har gått över till dricksglas i plast.

Annons
Annons
Annons