X
Annons
X

Passion för fotboll

I PIAS FOTSPÅR Med bara några dagar kvar till EM-premiären är svensk damfotboll hetare än någonsin. Kraven och förhoppningarna är stora men Pia Sundhage drömmer bara sköna drömmar. Passion, vilja, attityd, inställning och längtan är ord som präglat förbundskaptenens fotbollsresa. SvD har följt med en bit längs vägen.

Det har varit mycket Pia Sundhage de senaste månaderna. Visst har det nästan rått lite av frälsarstämning sedan den karismatiska och spontana 53-åringen tog över ansvaret för damfotbollslandslaget.

Tv, radio, tidningar – alla har velat ha sin del av Ulricehamnstjejen som gjort sig ett namn som en av fotbollsvärldens främsta damtränare och som nu ska leda Sverige till EM-medalj på hemmaplan.

Efter en dags promotion tar Pia Sundhage tunnelbanans röda linjen hem till Danderyd.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 1 av 10

Peter Knutson fotograferar Pia Sundahge för ICA´s tidning Buffé i fruktdisken.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 2 av 10

Pia Sundhage med fotbollschefen Marika Domanski Lyfors. Hon var förbundskapten till år 2005 och under hennes ledning tog Sverige VM-silver 2003.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 3 av 10

Efter presskonferensen inför vänskapsmatchen mellan Sverige och Norge i Linköping kramar Pias Sundhage om Nilla Fischer medan Charlotte Rohlin tittar på. Båda spelar mittback i landslaget.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 4 av 10

Pia Sundhage. Joggingtur hemma i Danderyd Nästan varje dag hinner Pia Sundhage med en joggingtur hemma i Danderyd.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 5 av 10

Pia Sundhage. Tyresövallen, match mellan Tyresö FF och Kristianstads DFF . Det tar tid att ta sig fram om man går med Pia Sundhage. Alla vill ta en bild med henne eller frågar om autograf. Och hon ler och säger inte nej till någon.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 6 av 10

Pia Sundhage på match i Tyresö Tor Ståhl viftar med Tyresö flagga

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 7 av 10

Pia Sundhage Tyresövallen match mellan Tyresö och Kristianstad

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 8 av 10

Pia Sundhage inför presskonferens i Linköping

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 9 av 10

Tyresövallen. Det tar tid att ta sig fram om man går med Pia Sundhage. Alla vill ta en bild med henne eller frågar om autograf. Och hon ler och säger inte nej till någon.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 10 av 10
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X