Annons
Krönika

Ola Wenström:Passa på nu – snart är virtuosernas epok över

Bländad av Leo Messi? Förtrollad av Cristiano Ronaldo? Läge att passa på. Virtuosernas vår är här och nu, men snart är deras magnifika karriärer förpassade till historien som ett storartat mellanspel. Välkommen till brytpunkten mellan två fotbollsepoker.

Under strecket
Publicerad

Åtta lag och nio matcher återstår av Champions League-säsongen. Något men inte särskilt mycket mer har den största sportens oöverträffade rekordmän kvar.

På tisdag spelar de sida vid sida igen i varsin avgörande kvartsfinal, snart 32 respektive redan 34 fyllda år. Möts de igen är det i så fall på den absoluta toppen. En final mellan Barcelona och Juventus, mellan Messi och Ronaldo, den första dagen i juni skulle vara den optimala holmgången mellan det här århundradets ostoppbara fotbollsfenomen. Den ultimata uppgörelsen, clou och klimax för två parallella kanonkarriärer. Den skulle också vara den slutliga punkten på en tid då spelet fotboll solodribblade och överstegsfintade sig från att vara en mer strikt lagsport till en excentrisk jagshow. Messi och Ronaldo har gjort just det som inga andra förr, förmodligen inte någon annan senare heller.

Annons
Annons
Annons