X
Annons
X
Trion Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmqvist och Anne-Louise Hansson  hjälper varandra med sista touchen strax innan de går på scenen i Kalmar.
Trion Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmqvist och Anne-Louise Hansson hjälper varandra med sista touchen strax innan de går på scenen i Kalmar. Foto: Pi Frisk

”Passa på att titta på oss medan vi lever”

Långläsning

Siw Malmkvist är förundrad över att någon vill höra de "gamla skitlåtarna". Men tillsammans med Lill-Babs och Ann-Louise Hanson bjuder hon på både nostalgi och en paus från en snurrig samtid. Nu har deras Sverigeturné landat på Intiman i Stockholm. Karin Thunberg har mött scenlegenderna.

Ljuset har slocknat i Kalmarsalen. Bara några spotlights lyser upp Lill-Babs där hon står längst fram på scen och liksom trevande sjunger fram låten ur ”Annie get your gun”. Det känns som ett svar. Äntligen. Länge har jag undrat vad som får trion Svensson, Hanson och Malmkvist ut på vägarna och upp på scenerna, trots att de passerat pensionsåldern med råge. Nu kommer förklaringen tätt intill en mikrofon:

De’ e’ få mänskor som show-mänskor, dom ler var dom går fram. Om du inte jämt får gå till dukat bord – jag vet, det är inga överord – du vill inte byta mot allt guld på jord! Ja, så lever man show!

Trion Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmqvist och Anne-Louise Hansson hjälper varandra med sista touchen strax innan de går på scenen i Kalmar.

Foto: Pi Frisk Bild 1 av 10

Barbro ”Lill-Babs” Svensson anländer till hotellet i Kalmar, hon har bett om ett rum nära hissen. Ljudet stör henne inte eftersom hon plockar ur hörapparaten vid läggdags.

Foto: Pi Frisk Bild 2 av 10

Spex under soundcheck inför showen i Kalmar

Foto: Pi Frisk Bild 3 av 10

Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmqvist och Anne-Louise Hansson med sin show "183 år tillsammans" i Kalmar.

Foto: Pi Frisk Bild 4 av 10

Anne-Louise blåser bubblor genom ett sugrör i ett glas vatten, det tränar upp lungorna förklarar hon.

Foto: Pi Frisk Bild 5 av 10

Anne-Louise på hotellrummet.

Foto: Pi Frisk Bild 6 av 10

Siw Malmkvist gör sig i ordning.

Foto: Pi Frisk Bild 7 av 10

Lill-Babs på scen.

Foto: Pi Frisk Bild 8 av 10

Trion gör sig i ordning med ombyte och smink. Siw värmer upp.

Foto: Pi Frisk Bild 9 av 10

Barbro Svensson på hotellrummet.

Foto: Pi Frisk Bild 10 av 10
Annons
X
Annons
X
Annons
X