Påskeffekt drog ned vinsten för Capio Påskeffekt drar ner vinsterna

Mer än halverad vinst är inga konstigheter. En av vårens börsraketer, vårdbolaget Capio, visade att bolaget stegar i rätt riktning utan att komma med överraskningar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Capio slog analytikernas förväntningar med knapp marginal och redovisade vinst efter finans- netto på 137 miljoner kronor för första kvartalet. En siffra som var betydligt lägre än förra årets första kvartal, då motsvarande resultat hamnade på 383 miljoner kronor. Men den radikalt reducerade vinsten är helt i sin ordning och visar i stället mer vilken vinstnivå som bolaget ska ligga på. Förra årets siffra bestod i stället till stora delar av engångs- poster och reavinster, för att inte tala om årets påskeffekt. En tidig påsk som hamnar i första kvartalet ger genast sämre volymer, jämfört med förra året, då påsken i stället hamnade i andra kvartalet.
Spanska förvärvet från i januari, IDC, gjorde godkänd premiär i siffrorna, då det konsoliderats från och med den första mars. Bara något sämre utveckling i England fick analytikerna att höja på ögonbrynen.
Någon effekt på kursen hade rapporten därför inte och i samklang med det övriga börshumöret backade Capios aktie.

Anna-Karin Storwall

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons