Annons

Partiska jurister skadar rättsstaten

Anne Ramberg, generalsekreterare för Sveriges Advokatsamfund, gick häromdagen ut och menade att sverigedemokrater inte bör delta som nämndemän. Enligt Ramberg ”skadar det förtroendet för domstolarna”. Det enda Ramberg lyckas bevisa är att jurister, som hon själv, är väldigt partiska och därmed skadar förtroendet domstolarna. Ironin kunde inte bli mer uppenbar, skriver Kent Ekeroth (SD).

Under strecket
Publicerad

Ramberg har varit generalsekreterare sedan år 2000. Under denna tid har nämndemän från alla andra riksdagspartier, till exempel Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet, dömt i olika instanser. Partier som har en extremt liberal och naiv inställning rörande invandring. De två förstnämnda partierna har dessutom en väldigt liberal inställning när det kommer till straff. Detta har aldrig Ramberg haft några invändningar mot. Slutsatsen är alltså att det hon ser som problemet inte är nämndemännen i sig utan istället partiet Sverigedemokraterna (
se SVT 6/10).

Anne Rambergs uttalande kom i efterdyningarna av Södertäljerättegången som på grund av påstådd jävig nämndeman måste tas om. Att denna nämndeman var moderat verkar inte ha bekymrat Ramberg. Hon nämner inte heller att det inte finns något som tyder på att de nämndemän SD utsett de senaste 15 åren skulle ha misskött sig.

Annons
Annons
Annons