Partiledarna: Vi söker mandat för en ny alliansregering

Sverige är ett av världens bästa länder att leva i. Men det räcker inte. För även om det går bra för Sverige går det ­inte bra för alla i Sverige. Därför söker vi mandat för att bilda en ny alliansregering, skriver partiledarna för Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Krist­demokraterna.

Under strecket
Publicerad

Under de tio år som gått sedan regeringsarbetet startade har våra fyra partier visat att vi kan ta ansvar för Sverige, skriver Annie Lööf, Jan Björklund, Anna Kinberg Batra och Ebba Busch Thor.

Foto: Pontus Lundahl/TT
Annons

Allt fler människor uppfattar att Sverige är på väg åt fel håll. Vi i Alliansen vill tillsammans vända riktningen rätt igen. För ett decennium sedan stod landet i en liknande situation. Och på lördagen för exakt tio år sedan vann Alliansen väljarnas förtroende för en omfattande reformagenda som pressade tillbaka ett brett utanförskap, investerade i välfärden och mer kunskap i skolan, åstadkom miljöresultat samt underlättade för företagandet.

Vi känner stolthet över det arbete som Allians­regeringen genomförde. Sverige är ett starkare samhälle i dag med en ekonomi som många avundas. Men nostalgi och tillbakablickande är en svag grund för att möta de utmaningar som Sverige har framför sig.

Annons
Annons
Annons