Annons
X
Annons
X

”Partiledarna verkar helst vilja gå på sommarlov”

ANALYS | PARTILEDARDEBATTEN

Hur väl samlade var de två regeringsalternativen?

De rödgröna riksdagsledamöterna manifesterade sin samverkan framför allt genom att applådera även samarbetspartiernas partiledare. ”Vi kommer att leverera” förklarade vänsterpartiledaren Lars Ohly. Folkpartiledaren Jan Björklund menade att det finns två tydliga regeringsalternativ. Men det blev inte särskilt uppenbart i debatten.

Tar politiken sommarlov nu?

Annons
X

Efter en kort men intensiv EU-valrörelse förefaller partiledarna helst vilja gå på sommarlov. Det fanns ingen riktig intensitet i dagens partiledardebatten. Vänsterpartiledaren Lars Ohly ägnade sig mest åt att i ironisk ton gratulera sina motståndare. Men den politiskt intresserade kan vänta sig en het politisk sommar. Om drygt en vecka blir Sverige ordförandeland i EU. Samtliga partiledare kommer också till Almedalen och de rödgröna lovade igår att det blir flera gemensamma utspel. Men alliansen lär inte lämna walk-over i Visby.

Lämnades några nya besked i debatten?

Nej, inte annat än att centerpartiledaren Maud Olofsson tyckte att den liberala gruppen i EU-parlamentet ska öppna för att diskutera med Piratpartiet.

Hur mycket var partierna märkta av EU-valet?

Piratpartiets framgångar bland ungdomsväljarna skakar de etablerade partierna. Maud Olofsson var tydligast på den punkten och lovade att partiet ska ta integritetsfrågor på mer allvar, något partiets unga sedan länge efterlyst.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X