Parterapi blir dokumentärserie

Han är rockstjärnan som blev terapeut. I SVT:s ”Par i terapi” ska Poul Perris, tidigare sångare i rockbandet The Facer, hjälpa krisande par i tv.

Under strecket
Publicerad
Psykoterapeuten Poul Perris hjälper par med relationsproblem i SVT:s ”Par i terapi”. ”Många som inte går i terapi själva har en väldigt mager uppfattning om vad det är för något. Det här är en möjlighet för dem att få se hur det kan gå till att få hjälp med problem som alla som har en relation någon gång i livet står inför”, säger han. 

Bildtext 2: Terapeuten Poul Perris träffar sex par i lika många fristående avsnitt av serien ”Par i terapi”. 
Foto: SVT 
Bildtext 3: Poul Perris har ett förflutet som rockstjärna. Under 1990- och 2000-talen var han sångare och frontfigur i bandet The Facer. 
Foto: Jack Mikrut/Scanpix 
Bildtext: Poul Perris på Hultsfredsfestivalen med The Facer år 2000. 
Foto: Andreas Nilsson/Scanpix

Psykoterapeuten Poul Perris hjälper par med relationsproblem i SVT:s ”Par i terapi”. ”Många som inte går i terapi själva har en väldigt mager uppfattning om vad det är för något. Det här är en möjlighet för dem att få se hur det kan gå till att få hjälp med problem som alla som har en relation någon gång i livet står inför”, säger han. Bildtext 2: Terapeuten Poul Perris träffar sex par i lika många fristående avsnitt av serien ”Par i terapi”. Foto: SVT Bildtext 3: Poul Perris har ett förflutet som rockstjärna. Under 1990- och 2000-talen var han sångare och frontfigur i bandet The Facer. Foto: Jack Mikrut/Scanpix Bildtext: Poul Perris på Hultsfredsfestivalen med The Facer år 2000. Foto: Andreas Nilsson/Scanpix

Foto: SVT
Annons

Sex par som stött på problem i sina förhållanden kommer till psykoterapeuten Poul Perris för att få hjälp. Inget konstigt med den saken. Det ovanliga i situationen är att det hela dokumenteras av tv-kameror och i höst sänds i den dokumentära serien ”Par i terapi”, där tittaren får följa med och lyssna på de annars privata samtalen.

– Det är sex fina, älskvärda par som alla har sina olika problem. Det vi vill visa med programmet är det allmängiltiga i relationsproblem. Många par som jag träffar upplever att just de är så himla konstiga och att alla andra par funkar bra. Men vi som träffar par i terapi ser ju att det är samma mönster som går igen, förklarar Poul Perris.

Annons
Annons
Annons