In fabricParodisk – vem blir rädd för en klänning?

Sheila (Marianne Jean-Baptiste) hittar den perfekta klänningen – som visar sig ha ett eget liv.
Sheila (Marianne Jean-Baptiste) hittar den perfekta klänningen – som visar sig ha ett eget liv. Foto: Nonstop Entertainment

Sheila köper en klänning som lever sitt eget liv: den gömmer sig, hänger hotfullt i luften och löper amok i tvättmaskinen. Peter Stricklands nya skräckfilm är mer parodisk än läskig.

Under strecket
Publicerad
Annons

Medelålders Sheila, spelad av den förtjusande Marianne Jean-Baptiste från Mike Leighs ”Hemligheter och lögner”, jobbar på bank och är ensamstående mamma med hemmavarande vuxen son som inte gör många knop utom att bedriva ett högljutt sexliv.

Sheila har det inte alltför kul. För att pigga upp sig svarar hon på en kontaktannons i en tidning. Vi befinner oss i tiden före internet med tjock-tv, väggfasta telefoner och papperstidningar. I tv:n lockas med rea på varuhuset D&S. Jag skulle nog dra mig för att gå dit med tanke på att föreståndaren ser ut som Dracula och de bleka expediterna är klädda i svarta 1800-talskrinoliner och talar med tung östeuropeisk brytning. Men Sheila verkar inte tycka illa vara. Där hänger klänningen – den röda – som borde vara perfekt för träffen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons