Annons

Parlamentsledamöter i Venezuela riskerar åtal

Det venezuelanska parlamentets tidigare talman Henry Ramos Allup finns bland de sju parlamentsledamöter ur oppositionen som kan komma att brottsutredas. Arkivbild.
Det venezuelanska parlamentets tidigare talman Henry Ramos Allup finns bland de sju parlamentsledamöter ur oppositionen som kan komma att brottsutredas. Arkivbild. Foto: Ariana Cubillos/AP/TT

Venezuelas Högsta domstol vill att landets konstituerande församling tar ställning till om sju parlamentsledamöter från oppositionen ska brottsutredas.

Omkring 2 000 personer har gripits av politiska skäl under 2019, enligt en organisation.

Under strecket
TT
Publicerad

Högsta domstolens ledning skriver i ett uttalande på Facebook att den konstituerande församlingen får i uppgift att bestämma huruvida brottsutredningar kan inledas mot parlamentsledamöterna för att utröna om de gjort sig skyldiga till konspiration, förräderi och uppror.

Domstolen utelämnar dock uppgifter om vilka handlingar som parlamentsledamöterna har begått för att göra sig skyldiga till brotten. Bland de sju ledamöterna, som samtliga tillhör oppositionen, finns den tidigare talmannen Henry Ramos Allup.

Annons
Annons
Annons