Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Parisa Amiri: ”Otrevlig service är en ynnest på Chez Janou”

Parisa Amiri äter frukostburrito i Venice, besöker en italiensk kändisslaktare och skrattar åt Amy Schumer i New York.

Text: Frida Lagerblad - 28 februari 2019
Annons

Officina della Bistecca, Panzano
Via XX Luglio, 11, Panzano In Chianti
dariocecchini.com

Dario Cecchini beskrivs lite som en kändisslaktare med känsla för showmanship. Om samvetet överlever, boka en middag på hans Officina della Bistecca och du kommer ledas genom slakteriet till en stor bakgård med milsvid utsikt och äta ditt livs godaste middag i traditionell italiensk stil.

Great White, Los Angeles
604 Pacific Ave, Venice
greatwhitevenice.com

Ta på dig dina stretchbyxor och åk till Venice. Väl på Great White är det bara att ignorera hatbrott som att de serverar smurfblå smoothiebowl, beställ i stället deras kända frukost-burrito. Jag vill verkligen hylla personen som gjorde det socialt acceptabelt att nyvaken inta ägg, bacon, lök och friterad potatis i genialt förpackad cylinderform.

Annons
Annons

Sea Me, Lissabon
Rua do Loreto 21
peixariamoderna.com

Jag hade turen att fira min födelsedag här, ett drömmigt skaldjursmecka där du väljer din middag från stora isdiskar och vattentankar, för att sedan beväpnas med en liten hammare som jag såklart kånkade med mig hem, hur kan man motstå? När man ändå är i Lissabon kan jag verkligen rekommendera att checka in på lyxiga Pestana Palace och bo som en kaffe­handlare på 1800-talet.

Comedy Cellar, New York
117 Macdougal St
comedycellar.com

Se till att planera in ett besök på denna legendariska standup-klubb där de största stjärnorna ofta dyker upp. Skrolla runt på sajten några dagar i förväg så kanske du har samma tur som jag – att en vanlig måndag få sitta en meter ifrån Amy Schumer när hon i två timmar repar material inför sin arenaturné. För fem dollar i inträde. 

Chez Janou, Paris
2 Rue Roger Verlomme, 3:e arr
chezjanou.com

Att få otrevlig service i Paris är givet, på denna institution är det en ynnest. Beställ sniglar, pilgrimsmusslor och avsluta med chokladmoussen som äts ur en stor skål med tillhörande slickepott, befriad från den klistriga skam som brukar ingå i gimmickdesserter gjorda för att hamna på Instagram.

Annons