Annons
X
Annons
X

Paret Reinfeldt separerar

Statsminister Fredrik Reinfeldt och hans hustru landstingsrådet Filippa Reinfeldt separerar. Nyheten kom dagen efter uppgifter om att familjen sålt sin villa i Täby.

Av TT
(uppdaterad)

Separationen meddelades i ett kort mejl från statsministerns pressavdelning. När hans presschef, Roberta Alenius, kontaktades för att verifiera mejlets riktighet ville hon inte kommentera saken vidare:

– Allt ni behöver veta finns i pressmeddelandet, sade hon till TT.

Så sent som i tisdags kom uppgifter om att familjen Reinfeldt sålt villan i Täby norr och Stockholm och i samma område köpt ett bostadsrättsradhus. Det är där som statsministern nu kommer att vara folkbokförd.

Annons
X

Paret Reinfeldt gifte sig 1992 och har tre barn tillsammans, 18, 16 respektive 11 år. Det är ännu inte känt om separationen är tänkt att leda till en skilsmässa. Makar som har gemensamma barn tvingas till sex månaders betänketid innan en skilsmässa kan gå igenom om de har hemmavarande barn under 16 år. Detta gäller även om båda makarna är överens om att skiljas.

S-märkte statsvetarprofessorn Ulf Bjereld tror inte att separationen kommer att påverka varken Fredrik eller Filippa Reinfeldts politiska karriärer.

– Det beror ju lite på omständigheterna, men så som det här hittills har gestaltat sig har jag svårt att se att det skulle få några politiska konsekvenser överhuvudtaget.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X