Paret Ahndoril är Lars Kepler

Spekulationerna kring vem som ligger bakom deckarpseudonymen Lars Kepler, som skrivit den uppmärksammade boken Hypnotisören, kan upphöra. Svaret är författarparet Alexander och Alexandra Ahndoril.

Under strecket
Publicerad
Annons

Detta bekräftas i ett pressmeddelande från Albert Bonniers förlag, sedan Aftonbladet gått ut med spekulationer om paret. I ett par månader har gissningarna duggat tätt om vem som ligger bakom pseudonymen, och författare som John Ajvide Lindqvist, Kajsa Ingemarsson, Henning Mankell och Jan Arnald har pekats ut. Redan innan Hypnotisören kom ut i Sverige den 24 juli hade den sålts till 28 länder däribland USA, Brasilien och Japan. Författaren ska även ha fått ett rekordstort förskott från Bonniers på över nio miljoner kronor. I pressmeddelandet skriver Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril:

–Utgångspunkten för Hypnotisören var att vi båda älskar spänningslitteratur och film. Pseudonymen Lars Kepler uppstod i samma stund som vi bestämde oss för att försöka skriva tillsammans. Vi ville separera detta nya författarskap från våra egna. Eftersom vi ville bli bedömda utan förutfattade meningar skickades manuset anonymt till förlaget.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons