Par i bullar

Det var kärlek vid första ögonkastet när Maria och Per Ekberg besökte Bageri Bulleboden. När kaféet blev till salu ett par månader senare slog de till.

Under strecket
Publicerad
Ägarparet Per och Maria Ekberg har långa dagar på jobbet, vilket fungerar eftersom deras två barn är 20 och 24 år.

Ägarparet Per och Maria Ekberg har långa dagar på jobbet, vilket fungerar eftersom deras två barn är 20 och 24 år.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Originalskylten från 1927 har fått flytta inomhus för att inte skadas. av väder och vind.

Originalskylten från 1927 har fått flytta inomhus för att inte skadas. av väder och vind.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Så långt som möjligt används ekologiska ingredienser.

Så långt som möjligt används ekologiska ingredienser.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Blåbärs- och nötbröd.

Blåbärs- och nötbröd.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Sedan 1927 har det varit kafé en halv trappa ner på Parmmätargatan 7. Fönstret mellan kafélokalen och bageriet är original, liksom träskylten med namnet Bageri Bulleboden, som nu har fått flytta inomhus för att inte ta skada av väder och vind. På väggen intill hänger ett fotografi av bageriets allra första kund.

Innan makarna Ekberg tog över kaféet på nyåret 2011 hade de letat länge efter en lokal där man både kunde ha bageri och laga mat. De kommer båda från krogvärlden. Per Ekberg vann titeln Årets kock 1992. Då jobbade han på Franska matsalen, sedan blev det ett antal år på stora restauranger som Eriks Gondolen och Fem små hus. Maria Ekberg är kallskänka men har alltid haft en förkärlek för att baka. Hon och Per träffades när hon arbetade i kallskänken på Fem små hus.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons