Pappagrupp bra sätt att främja karriären

Att delta i en pappagrupp kan främja karriären. Mannen mognar och lär sig att kommunicera bättre, både hemma och på arbetet, menar pappagruppsledare Bo Anderson.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sex blivande pappor sitter i ett rum på sjukhuset Serafen i Stockholm, medan en barnmorska presenterar amningsteknik för deras fruar och sambos längre bort i korridoren. Männen känner inte varandra och det är deras första pappagruppsträff. En av dem skruvar oroligt på sig och undrar om de ska prata om känslor. Gruppledare Bo Anderson försäkrar att gruppsamtalen utgår från det praktiska och inleder med att fråga om hur en vanlig vardag hos dem ser ut. Vem lagar maten?

Syftet med pappagrupper är att diskutera praktiska frågor och tankar. Att få barn gör att den totala arbetsbördan för familjen ökar. Då är det viktigt att planera och kommunicera bättre. Gruppsamtalen ska leda till reflektion och eftertanke. Bo Anderson, som själv är trebarnspappa, menar att många blir stabilare och öppnare, också i arbetslivet, efter att ha deltagit i en pappagrupp.
Fredrik Holmén, också pappagruppsledare och projektledare för pappagrupperna i norra och västra Stockholm, håller med. Som far blir man en bättre chef och
både den sociala förmågan och simultankapaciteten utvecklas.
Han tror att det är lättare för en man att göra karriär än att vara pappa.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons