Pappa till terroroffer vill få HD-prövning

Blommor utanför varuhuset Åhléns på Drottninggatan i Stockholm, i samband med årsdagen efter terrordådet som ägde rum den 7 april 2017.
Blommor utanför varuhuset Åhléns på Drottninggatan i Stockholm, i samband med årsdagen efter terrordådet som ägde rum den 7 april 2017. Foto: Claudio Bresciani/TT

Ett terrordåd kränker inte bara de direkta offren, utan även deras anhöriga.

Det anser pappan till den elvaåriga flicka som dödades i attacken på Drottninggatan, som nu vill att Högsta domstolen prövar frågan om vilka som ska ha rätt kränkningsersättning.

Tidigare har både tings- och hovrätt sagt nej.

Under strecket
Erika Nekham / TT
Publicerad
Thomas Bodström företräder den elvaåriga flickans pappa. Arkivbild

Thomas Bodström företräder den elvaåriga flickans pappa. Arkivbild

Foto: Erik Simander/TT
Annons

– Det känns som att Sverige inte har hängt med i den här nya situationen med terroristbrott. Det är riktat mot staten, men det är medborgarna som får betala det högsta priset. Det är inte samma sak som andra brott, säger advokat Thomas Bodström.

Han företräder pappan till elvaåringen som var en av de fem personer som dödades när terroristen Rakhmat Akilov körde en lastbil längs med Drottninggatan den 7 april 2017. När rättegången mot Akilov inleddes året därpå, framkom att de anhöriga till dödsoffren hade ett unikt skadeståndskrav.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons