Pappa hiphop

Samhällsmedveten, starkt självkritisk men också en kille som kan dunka iväg riktiga partylåtar. Så ser bilden av rapparen Petter ut på färska plattan God damn it. Ledorden vid tillkomsten av skivan har varit realism och ärlighet.

Publicerad
LARS PEHRSON 30152
Foto: LARS PEHRSON 30152
Annons

2008 firar Petter tioårsjubileum som artist. Med debuten Sjätte sinnet blev Petter snabbt det stora namnet inom svensk hiphop. Andra plattan, Bananrepubliken, sålde hela 340000 exemplar. Hitlåten Så klart spelades överallt. Sedan dess har den svenska hiphopscenen tappat ordentligt medialt och publikt. Men Petter är fortfarande den mest kända i genren, detta trots att P, som kom 2006, inte nådde mer än en tiondel så många skivköpare som Bananrepubliken.

Mycket annat har hänt sedan Petter dök upp 24 år gammal. Nu är han tvåbarnsfar. Han delar tiden mellan Stockholm och Åre. På vägen har han blivit en mognare person. Och en betydligt mer vältränad man. När vi ses på skivbolaget Universals kontor blir jag riktigt imponerad när han reser sig upp för att hälsa. Petter är bred som en lagårdsvägg över axlarna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons