Annons

”Pappa brann för att göra världen mer begriplig”

Jorden står för enorma utmaningar, och hoppet för överlevnad står till vår nyfikenhet och förmåga till nya utvecklingsspråk, ansåg Stephen Hawking. Han och hans dotter Lucy Hawking arbetade tillsammans för att föra ut vetenskapen.
Jorden står för enorma utmaningar, och hoppet för överlevnad står till vår nyfikenhet och förmåga till nya utvecklingsspråk, ansåg Stephen Hawking. Han och hans dotter Lucy Hawking arbetade tillsammans för att föra ut vetenskapen. Foto: Lawrence Jackson/TT

Svaren på de svåraste frågorna fick hon av sin pappa. Lucy Hawking, dotter till Stephen, delar sin pappas passion att göra vetenskapen tillgänglig. Tillsammans skrev de barnböcker om kosmos mysterier. Hon slutförde också arbetet med hans allra sista bok.

Publicerad

Det var många som ville ställa frågor till Stephen Hawking, och ta del av hans tankar om kosmos och existensen. Själv sparade han svaren i sitt privata arkiv, de kunde ju komma till användning igen.

Året innan han dog fick han idén att ge ut dem i bokform. Ambitionen var att på ett så enkelt vis som möjligt förklara några av de vanligaste - och största - frågorna han fått genom åren, som om Gud finns, om vi bör kolonialisera rymden och om framtiden går att förutsäga.

Stephen och Lucy Hawking skrev barnböcker ihop om George som åker på äventyr i rymden.

Foto: Shawna Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons